Το Indie Games Magazine σας παρουσιάζει τα καλύτερα games του 2016 σύμφωνα με την άποψη των συντακτών.

Στην κατηγορία των strategy games, το καλύτερο του 2016 που ψηφίσαμε είναι το Civilization VI, με το Total War: Warhammer και το Xcom 2 να το ακολουθούν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

  • Δομίνικος Πρίτης: Μην ξανακούσω πως το είδος των Strategy/RTS είναι νεκρό ε! Αυτή τη χρονιά είχαμε Civilization, νέο Total War και το Xcom 2 και παρότι όλα ήταν εξαιρετικά -το Civilization είναι αυτό που παίρνει το χρίσμα για το παιχνίδι της χρονιάς. Καλοσχεδιασμένο, μελετημένο και με gameplay που έχει ωριμάσει από τα προηγούμενα Civilization games αλλά ταυτόχρονα δείχνει και στους νέους πως γίνεται. Αυτό που με κέρδισε ήταν η αυτοπεποίθηση, παρότι δεν είναι και ο μεγαλύτερος fan του είδους, το Civilization 6 είχε εκείνο το “άραξε, παίξε μια δυο αποστολές και θα γουστάρεις” ύφος. Και indeed γούσταρα!

 

  • Phobos: Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο Civilization παιχνίδι που έχει βγει τα τελευταία 10 χρόνια. Αν και έχει τα θεματάκια του, έχει βασικό περιεχόμενο που σε άλλα Civ προστέθηκε με patches και DLCs, ενώ άλλα mechanics που έπρεπε να υπάρχουν στα παλιότερα παιχνίδια, μεσουρανούν και κάνουν τον τίτλο ακόμα πιο ελεύθερο και τεράστιο. Πιστεύω πως αν στο μέλλον υπάρξει Civ VI πακέτο με όλα τα DLCs που θα σκεφτεί η Firaxis, θα είναι εύκολα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Μέχρι τότε, “έναν γύρο ακόμη”…

 

  • Κωνσταντίνα: Η αλήθεια είναι πως μετά το Beyond Earth νόμιζα πως είχα κλείσει με αυτό το franchise. Να που όμως ήρθε το Civilization VI για να μου θυμίσει τι αγάπησα σε αυτά τα παιχνίδια! Με τη σταθερή βάση που προσφέρει το Civilization V, η Firaxis κατάφερε να μας κάνει με αυτόν τον καινούργιο τίτλο να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της στρατηγικής που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Επίσης είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το χάρτη τόσο ζωντανό και γεμάτο. Είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που θα επιστρέφω ξανά και ξανά!

 

  • Manos: Η αλήθεια είναι μία, είναι Sid Meier’s CivilizationΞέρεις κάθε φορά ότι θα είναι καλό. Αυτή την φορά όμως προσεγγίζει την τελειότητα. Έχει ότι έχουμε αγαπήσει από τα προηγούμενα Civ’s αλλά αυτή την φορά είναι αρκετά ποιο προσεγμένο, με περισσότερες ιδιαιτερότητες και bonus ανά ηγέτη περισσότερη στρατηγική αλλά όχι σε σημείο που να είναι απελπιστικά δύσκολη όπως άλλα παιχνίδια και φυσικά με τον Sean Βean να σου εξιστορεί πράγματα δεν θες κάτι άλλο.

 

  • Rutsah:… Κανείς ρε παιδιά το Total War Warhammer? Ρε Νικηφόρε, what the hell man? Στα fantasy δεν είμαι expert αλλά ο συνδυασμός strategy με fantasy πάντα ήταν ευπρόσδεκτος, με το Age of Mythology να είχε αφήσει σημάδι στην παιδική μου ηλικία και την hardcoreίλα των Total War να φέρνει ένα νέο επίπεδο challenge.
About The Author
Phobos
Gamer από όταν ήμουν μπέμπης και έβρεχα τις πάνες μου. Θα ασχοληθώ με όποιον τίτλο βρεθεί μπροστά μου, αλλά διατηρώ μια αδυναμία και ειδίκευση σε RPG, strategy και τίτλους με historical setting.