Ετοιμάζεται έκδοση HD για το Shenmue και το Shenmue 2;

Η SEGA, εκμεταλλευόμενη το hype που έχει προκαλέσει η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου τίτλου Shenmue 3, ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι εξετάζει την περίπτωση κυκλοφορίας επανεκδόσεων των δυο προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς.  Τότε μάλιστα, άνθρωποι της εταιρίας είχαν τονίσει ότι δεν είναι και τόσο απλό όσο μοιάζει και ότι δεν θέλουν απλά να βγάλουν εκδόσεις των παλιών τους Shenmue στις νέες κονσόλες.

Παρόλα αυτά, η SEGA Europe φαίνεται να κατοχύρωσε τα ονόματα ShenmueHD.com και ShenmueRemastered.com σε νέες τις σελίδες. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατοχύρωση αυτή συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο και φαίνεται μέσω του WhoIs, σελίδα αναζήτησης domains, Remastered και HD.

H SEGA έκανε ξεκάθαρο ότι την ενδιαφέρει να φτιάξει από την αρχή τα Ιαπωνικά open world, αλλά ο διευθυντής επικοινωνίας της εταιρίας, Dan Sheridan, είχε αναφερθεί στις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος, πέρσι όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω video.

 

“Δυστυχώς, δεν είναι και τόσο απλό όσο απλά να κάνουμε μεταφορές στις υπάρχουσες κονσόλες. Θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι οποιαδήποτε μεταφορά σε HD θα έχει την ανάλογη ποιότητα του αυθεντικού τίτλου. Και με παιχνίδια όπως το Shenmue 1 και 2, υπάρχουν και επιπλέον προβλήματα που αφορούν από αδειοδοτούμενα προϊόντα που υπήρχαν στα αυθεντικά παιχνίδια. Θα μας άρεσε πολύ να το κάνουμε και σίγουρα ψάχνουμε τον τρόπο για να γίνει” αναφέρει ο Sheridan.

Ιστορικά να πούμε ότι το Shenmue είναι από τα πρώτα cinematic open world παιχνίδια και το πρώτο μέρος της σειράς βγήκε την 29η Δεκεμβρίου του 1999 στην Ιαπωνία και πούλησε 1.2 εκατομμύρια αντίτυπα, κατατάσσοντας το 4ο στη λίστα των πιο επιτυχημένων παιχνιδιών του Dreamcast. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να “βγάλει” τα έξοδα του και θεωρήθηκε “διαφημιστική αποτυχία” με πολλούς δημοσιογράφους να επισημαίνουν ότι για να μπορούσε η SEGA να “βγάλει” τα έξοδα ενός τόσο ακριβού παιχνιδιού θα έπρεπε να το έχει βγάλει σε άλλη κονσόλα ή ΟΛΟΙ οι χρήστες Dreamcast να το αγοράσουν δύο ή τρεις φορές.

Μένει μόνο να δούμε αν οι ιθύνοντες της SEGA προβούν σε νέες σχετικές ανακοινώσεις… εμείς θα περιμένουμε!

About The Author
Guts
Gamer από πολύ μικρός. Τότε που μας φώναζαν πορούκλες. Σήμερα είμαστε geeks. Καλο αυτό. Νιντεντάκιας από μικρός, αν και η Sony κλέβοντας τις δύο αγαπημένες μου σείρες games( Final Fantasy και Metal Gear) με έκανε να την ακολουθήσω για πολλά χρόνια.