Το πρόσφατα κλεισμένο studio της Crytek στη Βουλγαρία, Crytek Black Sea (γνωστό για το Arena of Fate), ξανάνοιξε ως Black Sea Games.Μέσω της  επίσημης σελίδας της, η εταιρία μας ενημερώνει ότι ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016, ημερομηνία προγενέστερη του κλεισίματος του Crytek Black Sea. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Crytek είχε ενημερώσει νωρίτερα για το κλείσιμο κάποιων περιφεριακών της studios. Επιπλέον, μέσω της σελίδας, η εταιρία μας ενημερώνει ότι οι developers της έχουν ξεκινήσει κάποια projects, πλην όμως δεν λέει περισσότερα.

Διαβάζουμε ακόμα, ότι σκοπός της εταιρίας είναι ” Να φτιάχνουμε παιχνίδια για σκληροπυρηνικούς.Παιχνίδια που θα σε διασκεδάσουν όσες φορές και να τα παίξεις. Πιστεύουμε ότι η καλύτερη εμπειρία gaming μπορεί να έρθει, μόνο αν προκαλέσουμε τον παίκτη σε μία σημαντική επιλογή, ενώ ταυτόχρονα του δίνουμε τη δυνατότητα να δημιουργεί και να μοιράζεται  τις δικές του ιστορίες.”
Διεύθυντής της εταιρίας είναι ο κύριος Vesselin Handjiev. Ο  κύριος αυτός ήταν και διευθυντής και κατά τη διάρκεια που το studio έφερε τη σημαία της Crytek, αλλά και κατά το παρελθόν πριν αγοραστεί από τη γερμανική εταιρία. Τεχνικός διευθυντής του νέου στούντιο είναι ο κύριος Michael Peykov. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει γίνει γνωστό, πόσοι άνθρωποι έχασαν τις δουλείες τους από το κλείσιμο του Crytek Black Sea, και κατά πόσο το νέο studio κατάφερε να απορροφήσει κάποια μερίδα εξ’ αυτών.
Για την ιστορία και μόνο, σας ενημερώνουμε ότι το studio δεν πλέει πρώτη φορά μόνο του. Επί πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από το 2001 έως το 2008, όπου αγοράστηκε από τη Crytek, έφερε τον τίτλο Black Sea Studios. Ως Black Sea Studio είχε κυκλοφορήσει δύο παιχνίδια. Το Knights of Honor (strategy, 2004) και το Worldshift (RTS, 2008), που είχαν αρκετά μεγάλη επιτυχία και παίζονται άνετα ακόμα και σήμερα από τους λάτρεις του είδους.Τέλος τα μέλη του Black Sea games, μας καλούν να επικοινωνήσουμε μαζί τους, ώστε να τους παρακινήσουμε ακόμη περισσότερο στο να φτιάχνουν καλά παιχνίδια. Εξάλλου, όπως μας λένε και οι ίδιοι ” Το θέμα δεν είναι να έχεις μία δουλειά, αλλά να κυνηγάς τα όνειρά σου και να συνεχίζεις παρά τις δυσκολίες.”

About The Author
Guts
Gamer από πολύ μικρός. Τότε που μας φώναζαν πορούκλες. Σήμερα είμαστε geeks. Καλο αυτό. Νιντεντάκιας από μικρός, αν και η Sony κλέβοντας τις δύο αγαπημένες μου σείρες games( Final Fantasy και Metal Gear) με έκανε να την ακολουθήσω για πολλά χρόνια.