Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της Nintendo για την καινούργια της κονσόλα, Nintendo Switch, το μυστήριο γύρω από αυτήν συνεχίζει να υπάρχει. Όσο πλησιάζουν όμως η μέρες για την επίσημη ανακοίνωση, τόσο οι φήμες, όσο και τα leaks μας οδηγούν σε διάφορα συμπεράσματα σχετικά με την κονσόλα και τα παιχνίδια που θα την συνοδέψουν στην κυκλοφορία της.

Αρχικά, ένας υπάλληλος του GameStop στην Γερμανία φωτογράφησε μία οθόνη από το σύστημά τους, στην οποία αποκαλύπτονται τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από την αρχή για το Nintendo Switch, αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Πιο συγκεκριμένα, στο screenshot βλέπουμε ξεκάθαρα ότι στις 19 Μαρτίου 2017 θα κυκλοφορήσουν τα εξής παιχνίδια: Dragon Quest X, The Ledgend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon, Mario Kart 8, NBA, Skyrim, Mario, Sonic, Monster Hunter, Just Dance 2017, Lego City Undercover Join, καθώς υπάρχουν και πέντε placeholder θέσεις. Να σημειωθεί εδώ, ότι αυτές οι ημερομηνίες προέρχονται από τη Γερμανία, και άρα αφορούν τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των παιχνιδιών στην Ευρώπη, και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα. Επίσης, όπως φαίνεται από την παρακάτω φωτογραφία, κανένα παιχνίδι δεν κυκλοφορεί πριν τις 19 Μαρτίου.

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτή θα είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του Nintendo Switch στην Ευρώπη;

Nintendo Switch Launch Leak Games

Σίγουρα όμως το Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει γύρω στα μέσα Μαρτίου. Το GameSeek, ένα βρετανικό gaming outlet, έχει ήδη ξεκινήσει την προπώληση της κονσόλας στην τιμή των 198.5 λιρών (γύρω στα 229 ευρώ). Στην ίδια σελίδα αναφέρεται ότι η κονσόλα θα είναι διαθέσιμη στις 17 Μαρτίου 2017.

Αλλά οι αποκαλύψεις για την πολυαναμενόμενη κονσόλα δεν σταματούν εδώ. Ο χρήστης του Twitter DroidXAce έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες εικόνες από περιφερειακά που θα συνοδεύουν το Nintendo Switch.

 

Πρόκειται για επίσημα έγγραφα της εταιρείας Hori, η οποία είναι επίσημη συνέταιρος της Nintendo για τα hardwares. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στα περιφερειακά που έγιναν γνωστά (από το NeoGAF) είναι:

  • ένα χειριστήριο Real Arcade Pro SW
  • φορτιστή αυτοκινήτου
  • Skins και θήκες
  • Screen Protectors
  • Χειριστήριο με κουμπί turbo
  • θήκη για τα cartridges
  • LAN/ethernet adaptor
  • φορτιστή για δύο σετ joy-cons
  • ένα stand

Από όλα αυτά τα περιφερειακά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Arcade χειριστήριο το οποίο είναι κατάλληλο για fighting παιχνίδια. Είναι όμως εμφανές ότι θα είναι διαθέσιμο τον Μάρτιο 2017, αν και  δεν έχει ανακοινωθεί κανένα καινούργιο fighting παιχνίδι για αυτή την κονσόλα. Οι εικασίες είναι πολλές, όπως αν θα υπάρξει έκδοση για το Nintendo Switch του Super Smash Bros, ή αν θα έρθει σε αυτή την κονσόλα το Tekken 7.

hori arcade nintendo switch

Ακόμα ένα στοιχείο με ενδιαφέρον είναι τα skins με θέμα το Legend of Zelda: Breath of the Wild. Και σε αυτά είναι εμφανές ότι θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο 2017. Είναι αυτό ένδειξη ότι το παιχνίδι αυτό θα κυκλοφορήσει τελικά μαζί με την κονσόλα;

hori zelda skin nintendo switch

Τέλος, από την θήκη για τα cartridges έχουμε πλέον μια καλύτερη εικόνα για το μέγεθος τους. Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το μέγεθός τους θα είναι παρόμοιο με αυτό των cartridges του 3DS.

cartridges case nintendo switch

Αυτές οι αποκαλύψεις έγιναν μόλις δυο μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση που έχει προγραμματίσει η Nintendo για την καινούργια της κονσόλα. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 6π.μ. οπότε αναμένεται νεότερα τότε.

About The Author
Κωνσταντίνα Παπάζογλου
Παίζω platformers, puzzles και adventure, αλλά και κάθε είδους indie game που θα πέσει στα χέρια μου. Περιστασιακά γράφω και για βιβλία.