Καλωσορίσατε στην Alola!

Στο καινούργιο demo που έγινε διαθέσιμο χθες ανακαλύπτουμε επιτέλους την Alola. Ο καινούργιος αυτός κόσμος στον οποίο διαδραματίζεται η ιστορία του Pokemon Sun and Moon είναι ένα σύμπλεγμα από νησιά. Πιο συγκεκριμένα, θυμίζει τη Χαβάη. Αυτό φαίνεται από όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού. Η μουσική, η αισθητική στο μενού, τα σχόλια των NPC ενισχύουν αυτό το γεγονός.

Στο demo ο χαρακτήρας που έχουμε δεν είναι customizable, όπως θα είναι στο πλήρες παιχνίδι. Το όνομα μας είναι Sun και μόλις μετακομίσαμε στην Alola από το Kanto. Έτσι δικαιολογείται κάπως η παρουσία τόσων pokemon από την πρώτη γενιά. Ένα μυστήριο γράμμα, χωρίς αποστολέα, μας ενημερώνει ότι μέσα στην pokeball που βρήκαμε υπάρχει ένας Greninja. Αλλά θα πρέπει πρώτα να πάμε με τη μαμά μας στο δημαρχείο στην Hau’oli City πριν ξεκινήσουμε την περιπέτεια μας! Εκεί θα συναντήσουμε και τον φίλο/αντίπαλο που υπάρχει σε κάθε παιχνίδι. Αυτή τη φορά τον λένε Hau και είναι περισσότερο φίλος παρά αντίπαλος. Χάρηκα που το είδα αυτό, γιατί πέρα από τις δύο πρώτες γενιές, δεν υπήρχε πραγματικά ανταγωνισμός.

 

hau

Ο Hau είναι ο σύντροφος του ήρωα. Στο demo δεν διαδραματίζει τεράστιο ρόλο.

 

Αμέσως μετά την βασική ιστορία που μας παρουσιάστηκε, πριν καν προλάβουμε να εξερευνήσουμε την πόλη, μπαίνουμε στην πρώτη μας μάχη. Η Team Skull είναι η ομάδα που θα πρέπει να κατατροπώσουμε στην Pokemon Sun and Moon. Σε αυτή την πρώτη μάχη ανακαλύπτουμε και τον Greninja που μας έχει δοθεί. Πρόκειται για έναν Greninja στο επίπεδο 36 και με το καινούργιο ability Battle Bond. Χάρη σε αυτό, όταν στην μάχη θα νικάει ένα pokemon τότε ο Greninja θα γίνεται Ash-Greninja και η Water Shuriken θα δυναμώνει. Δεν θα κρύψω ότι με παραξένεψε το γεγονός ότι από την αρχή είχαμε ένα τόσο δυνατό pokemon.

 

ashgreninja

Ο Ash-Greninja είναι αυτός που μας είχε παρουσιαστεί από το anime

 

Αφού νικήσαμε την Team Skull και αποδείξαμε πόσο δυνατοί είμαστε ο Professor Kukui μας προσκαλεί να περάσουμε από το πρώτο trial. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να μεταφερθούμε σε άλλη τοποθεσία, την Ten Carat Hill. Το πρώτο trial είχε ως σκοπό να μας συστήσει σε ένα καινούργιο feature του παιχνιδιού, το Poke Finder. Με αυτό, μπορούμε σε συγκεκριμένα σημεία να φωτογραφίσουμε pokemon. Αυτό βέβαια δεν τους αρέσει και μας επιτίθενται. Έτσι, εδώ έπρεπε να φωτογραφίσουμε και να νικήσουμε τα καινούργια dragon-fighting pokemon της έβδομης γενιάς Jangmo-o και Hakamo-o. Δώρο για την ολοκλήρωση του trial ήταν το Z Ring και το Electrium Z. Με αυτό μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε τις καινούργιες Z Moves και ο συγκεκριμένος κρύσταλλος είναι για αυτήν του Pikachu. Πριν την χρησιμοποιήσει παγώνει η οθόνη και εμφανίζεται το όνομα της κίνησης, θυμίζοντας έντονα Fighting παιχνίδια.

 

zmovepikachu

Η Z Move του Pikachu είναι η Gigavolt Havoc

 

Μετά από όλα αυτά πίστευα πως ολοκλήρωσα το demo, αλλά αποδείχτηκα λάθος! Μετά από το trailer του πλήρους παιχνιδιού, όταν πήγα να το ξεκινήσω πάλι βομβαρδίστηκα με ακόμα περισσότερα καινούργια πράγματα. Το πρώτο από αυτό (και το πιο βασικό) είναι το Ride Pager. Με αυτό μπορούμε πλέον να καλέσουμε ένα pokemon, να το καβαλήσουμε και να σπάσουμε τις πέτρες που υπάρχουν στη διαδρομή μας. Στο demo μας δίνουν τη δυνατότητα να καλέσουμε έναν Tauros και ήταν το καλύτερο πράγμα! Παρακαλούσα να βρεθούν και άλλοι βράχοι στην διαδρομή μου! Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως πλέον δεν χρειαζόμαστε την Rock Smash για να συνεχίσουμε το παιχνίδι.

Επίσης, σε αυτό το σημείο μπορούμε να πιάσουμε διάφορα pokemon. Σε όλο το demo δεν έχουμε pokeballs, αλλά υπάρχει ένα Catching Challenge στο οποίο μας δίνουν μπάλες. Με την ολοκλήρωση του challenge δυστυχώς δεν κρατάμε στην ομάδα μας κανένα από αυτά που πιάσαμε. Το μόνο δώρο που έχουμε είναι ένα nugget. Ακόμα, στην διαδρομή  συναντάμε εκπαιδευτές και αν νικήσουμε τους τρεις από αυτούς μπορούμε να παλέψουμε και μία τέταρτη εκπαιδεύτρια. Αυτή έχει pokemon μεγαλύτερου επιπέδου από τον Greninja μας και μου έκανε εντύπωση ότι με δυσκόλεψε. Η ολοκλήρωση αυτού του challenge συνοδευόταν με ένα stardust. Τέλος, ένα challenge που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να σπάσουμε τους βράχους σε μία συγκεκριμένη διαδρομή. Αυτό είχε δώρο τρία stardust. Όλα αυτά δεν είναι μάταια, καθώς τα δώρα που κερδίσαμε και ο Graninja μπορούν να μεταφερθούν στο ολόκληρο παιχνίδι.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο του demo είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχουν συγκεκριμένοι NPCs που σε καλούν να επιστρέψεις σε συγκεκριμένο αριθμό ημερών για να τους βοηθήσεις, ή να σου δείξουν κάτι. Έχω απορία για το τι καινούργιο θα δούμε σε αυτά τα events.

 

Καινούργια Features στην Pokemon Sun and Moon

  • Καινούργια μορφή του Greninja με καινούργιο Ability
  • Η οθόνη σκουραίνει λίγο όταν πλησιάζουμε εκπαιδευτή
  • Poke Finder
  • Ride Pager, που αντικαθιστά την Rock Smash
  • Κατά την διάρκεια της μάχης λέει το effectiveness της κάθε κίνησης
  • Κατά την διάρκεια της μάχης μπορούμε να δούμε πως έχουν επηρεαστεί και ποια status, για παράδειγμα αν έχει μειωθεί η ταχύτητα.
  • Z Ring που επιτρέπει τη χρήση Z Move
  • Electrium Z που επιτρέπει στον Pikachu να πραγματοποιήσει Z Move
  • Καινούργια Pokemon: Yungoos, Pikipek, Rockruff, Jangmo-o, και Hakamo-o

 

Το demo του Pokemon Sun and Moon μας έδωσε μια καλή ιδέα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από το παιχνίδι, αν και ακόμα δεν έχουμε δει το Pokemon Refresher όπως μας είχε ανακοινωθεί πριν λίγο καιρό.

Το πλήρες παιχνίδι του Pokemon Sun and Moon κυκλοφορεί στις 23 Νοεμβρίου.

About The Author
Κωνσταντίνα Παπάζογλου
Παίζω platformers, puzzles και adventure, αλλά και κάθε είδους indie game που θα πέσει στα χέρια μου. Περιστασιακά γράφω και για βιβλία.