Το Rime είναι ένα single-player puzzle adventure παιχνίδι για ένα αγόρι που ναυάγησε σε ένα μυστήριο νησί. Ο παίχτης θα πρέπει να αποκρυπτογραφήσει όλες τις προκλήσεις έτσι ώστε να αποκαλύψει τα μυστικά του νησιού. Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε έναν χώρο γεμάτο με άγρια ζώα και σημάδια ενός εξαφανισμένου πολιτισμού.

Αυτό το adventure παιχνίδι είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά στο Gamescon το 2013, ενώ ήταν προγραμματισμένο να είναι exclusive για το PS4. Παρόλα αυτά, η τύχη του Rime ήταν αβέβαιη αφού ανακοινώθηκε η ρήξη της Tequila Works με τη Sony. Μέσα στο καλοκαίρι η ελπίδα ξαναγεννήθηκε μετά από δηλώσεις της Tequila Works ότι στόχος τους είναι να βγάλουν το παιχνίδι μέσα στο 2017.

Σήμερα, και μέσα από την ιστοσελίδα του IGN, η Tequila Works έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο trailer για το Rime. Έτσι, λοιπόν, το παιχνίδι αυτό όχι μόνο μας συστήνεται ξανά, αλλά μαθαίνουμε πως θα εκδοθεί για όλες τις πλατφόρμες. Δηλαδή, όσοι ενδιαφέρονται θα μπορέσουν να εξερευνήσουν το νησί από το PC, PS4, XBox One, αλλά και το Nintendo Switch τους. Πιο συγκεκριμένα, το Rime αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2017.

 

Αυτό το adventure παιχνίδι έχει συγκριθεί πολύ με άλλα κλασικά παιχνίδια, όπως το Ico, το The Legend of Zelda: Wind Waker, το Journey, αλλά και το πιο πρόσφατο The Last Guardian. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Tequila Works, Raul Rubio Munarri, έχει συνδέσει την αισθητική του Rime με αυτή από τις ταινίες του Studio Ghibli όπως το Spirited Away.

About The Author
Κωνσταντίνα Παπάζογλου
Παίζω platformers, puzzles και adventure, αλλά και κάθε είδους indie game που θα πέσει στα χέρια μου. Περιστασιακά γράφω και για βιβλία.